Ardei iuți bulgărești murați cu miere ca la tanti Florica de la Recaș

Ardei iuți bulgărești murați cu miere ca la tanti Florica de la Recaș

Conserve și murături 27 septembrie 2019
6 borcane de 370 ml
Porții
30 m
Timp preparare
10 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Grad dificultate: Ușor

Ardei iuți bulgărești murați cu miere ca la tanti Florica de la Recaș

 

Cu câțiva ani am lucrat într-o bucătărie profesională, care era oarecum la țară, acolo am cunoscut-o pe tanti Florica Teacă, care deși trecută de 60 de ani, era unul din cei mai energici oameni din bucătărie, ca să nu mai spun că era și o enciclopedie de rețete, organizată și foarte atentă la detalii, ceea ce mi-a plăcut enorm de mult, de la care am învățat foarte multe lucruri, printre care și acești ardei iuți bulgărești murați cu miere de albine, ușor picanți, dulci și acrișori.

Despre “Babi” , pentru că așa îi spuneam, aș putea vorbi mult și bine, a lucrat peste 40 de ani în bucătăria unei ferme în care servea zilnic mic dejun, prânz și cină, peste 200 de muncitori, era capul bucătăriei, ea făcând meniurile, organizând de fapt toată treaba de acolo, iar pe lângă toate acestea tot ceea ce însemna murături, dulcețuri și conserve le făcea cu mâna ei, nu trecea nimic neobservat, nimic fără să fie gustat de ea.

Practic ca să fac o mică glumă, nu trecea nici măcar un gândac pe moșia ei! Am prins atâta drag de ea, încât mi-a intrat foarte repede la suflet!

Astăzi când scriu aceste rânduri, prin această rețetă îi aduc mulțumiri și totodată îmi înclin capul în fața dumneaei! Să ne trăiești mult și bine Babi!

Puteți încerca și alte rețete de murături simple și rapide, dar cu in gust nemaipomenit. Gogoșari murați cu miere, ca la tanti Florica de la Recaș, rețeta aici sau click pe fotografie. Sau  rețeta de gogoșari murați cu muștar, rețeta aici, sau click pe fotografie. Ingrediente:
  • 1 kg de ardei iuți bulgărești colorați
  • 500 g miere de albine
  • 500 ml oțet alimentar de 9 grade
  • 500 ml apă
  • 80 g sare mare pentru murături

Mod de preparare:

Spălăm ardeii iuți în 2-3 ape, îi curățăm de cotoare și îi tăiem felii după lungimea pe care o dorim, eu îi tai cam la jumătate de centimetru.

Îi punem într-un castron și îi săltăm de câteva ori pentru a se desprinde sâmburii în exces. Ei vor rămâne la baza castronului.

Punem apa, oțetul, mierea și sarea într-o cratiță pe foc și amestecăm până se topește sarea.

Când dă în clocot, turnăm fierbinte peste ardeii iuți, până la baza de sus a borcanului. Strângem capacele și punem borcanele în paturi să se răcească treptat.

Putem șerbi după 10 zile. Simplu, rapid și foarte gustoși! Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Fructe murate, ideale pentru fripturi și specialități de carne
Fructe murate, ideale pentru fripturi și specialități de carne Îmi aduc aminte cu ani în urmă de prietenii părinților mei, la care mâncam această delicatesă,  la sat, în județul Timiș,...
Ajvar macedonean, rețetă traditională de familie
Ajvar macedonean, rețetă traditională de familie   De fiecare dată când mergeam la vecinii noștrii sârbi, ne opream la un restaurant în Vrsac - Vârșeț iar primul lucru pe care...
Dulceață de ardei iuți ca la Valea Viilor
Dulceață de ardei iuți ca la Valea Viilor     De când am descoperit această minunăție dulce, acrișoară și picantă, pot spune că sunt de-a dreptul îndrăgostit de această dulceață...