Ardei copți la cuptor, cea mai eficientă și rapidă rețetă de a face ardei copți

Ardei copți la cuptor, cea mai eficientă și rapidă rețetă de a face ardei copți

Conserve și murături 01 octombrie 2019
1 kg
Porții
10 m
Timp preparare
30 m
Timp gătire
40 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei: Garnitura
Grad dificultate: Ușor

Ardei copți la cuptor, cea mai eficientă și rapidă rețetă de a face ardei copți

Întotdeauna când vine vorba de copt ardeii parcă avem o reținere, ba că facem fum, ba că ne ardem în timpul coacerii, bă că ne ia prea mult timp, ba că după ne chinuim să-i curățăm de semințe, ba mai știu eu ce!

Zilele trecute aveam în plan să fac dulceața de ardei iuți ca la Valea Viilor, însă am tot amânat-o din motivele prezentate mai sus, și mi-am zis că într-o zi o să ma duc la mătușa Viorica să coc ardeii să nu fac fum și mizerie în casă, dar cum planurile nu prea se potrivesc cu cele din teren, a venit nunta vărului meu, mai apoi alte probleme și numai nu am ajuns.

O sun pe mama și îi spun să îmi macine niște nucă și să îmi coacă ardeii, pentru că efectiv nu apuc, la care ea îmi spune, că a văzut nu știu la ce vecină că nu mai sta să se ardă și că îi coace jumătăți în cuptor, mi-a dat repede detaliile și dus am fost la cumpărături.

Vreau să vă spun că prin această metodă, nu ne ardem deloc, semințele sunt scoase înaintea coacerii lor și pielea de pe ardei se decojește perfect!

Rămâneți alături pentru a vedea cât de simplu și de rapid, ca să nu mai spun cât de eficientă este această metodă.

Ingrediente:

  • Ardei gras/ ardei capia / gogoșari câți doriți sau câți aveți nevoie dumneavoastră, mie din 2,5 kg mi-au ieșit 1 kilogram

Mod de coacere:

Spălăm în 2-3 ape ardeii, îi taiem pe lung, le scoatem cotorul și casa semințelor.

Îi intindem cu partea interioară pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, timp de 20-25 de minute, în funcție de cât de mari sunt.

Îi scoatem într-o tavă și îi acoperim cu o folie de prospețime, îi lăsăm până se temperează, după care îi putem decoji. După cum puteți vedea și în fotografia de mai jos, se curată perfect.

Simplu, rapid, economic și foarte curat! Spor la treabă și poftă bună!

Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Fructe murate, ideale pentru fripturi și specialități de carne
Fructe murate, ideale pentru fripturi și specialități de carne Îmi aduc aminte cu ani în urmă de prietenii părinților mei, la care mâncam această delicatesă,  la sat, în județul Timiș,...
Ajvar macedonean, rețetă traditională de familie
Ajvar macedonean, rețetă traditională de familie   De fiecare dată când mergeam la vecinii noștrii sârbi, ne opream la un restaurant în Vrsac - Vârșeț iar primul lucru pe care...
Dulceață de ardei iuți ca la Valea Viilor
Dulceață de ardei iuți ca la Valea Viilor     De când am descoperit această minunăție dulce, acrișoară și picantă, pot spune că sunt de-a dreptul îndrăgostit de această dulceață...