Aluat fraged cu untură

Aluat fraged cu untură

Pâine și patiserie 04 martie 2021
Aluat pentru 2 foi
Porții
15 m
Timp preparare
15 m
Gata în
Bucătărie: Romaneasca
Masă a zilei:
Grad dificultate: Ușor

Aluat fraged cu untură

Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o rețetă simplă și ușor de făcut.

Aluat fraged cu untură

Necesită doar să respecți pașii cu strictețe și să nu frămânți prea mult, pentru a nu dezvolta glutenul, nu de alta, dar nu va mai fi fraged, ci se va întări.

Așadar din numai câteva ingrediente veți face un aluat care se va topi în gură. Eu l-am folosit pentru plăcinta cu mere, Pasteira Napoletana și multe altele.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță îl veți folosi la multe plăcinte, tarte, sărățele, colțunași și multe altele.

Aluat fraged cu untură   Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți în secțiunea desert click aici sau click pe fotografie. Aluat de Clătite - Cel mai simplu și rapid aluat

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem un aluat fraged cu untură perfect?

Ingrediente pentru aluat:

  • 480 g făină albă tip 000
  • 270 g untură de porc
  • 200 g zahăr tos
  • 3 gălbenușuri
  • 90-100 ml apă rece
  • Un praf de sare

Mod de preparare pentru aluat:

Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.

Punem untura

Adăugăm gălbenușurile, aproape toată apa, mai lăsăm 2-3 linguri deoparte și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.

Adăugăm apa și galbenusurile

Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să eliminați zahărul din compoziție și să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus.

Aluat fraged cu untură

Cantitatea este suficientă pentru 2 foi de plăcintă pentru tava mare a cuptorului de 42/32 cm.

Foi fragede de plăcintă
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Galerie
Rețete asemănătoare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare
Pâine de casă cu cartofi fără frământare Azi facem pâine de casă cu cartofi fără frământare, ușor de pregătit cu un rezultat uimitor spectaculos.  Pâinea de casă nu se compară...
Sărățele fragede cu telemea și semințe
Sărățele fragede cu telemea și semințe  Sărățele fragede cu telemea și semințe, atât de bune și fragede încât dacă veți încerca aceasta rețetă cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea. ...
Pizza Siciliana cu aluat fără frământare
Pizza Siciliana cu aluat fără frământare O pizza mai bună și mai delicioasă ca pizza Siciliana cu aluat fără frământare, nu am mâncat, blat moale și pufos ca la mama...