Aluat fraged cu unt

Aluat fraged cu unt

Desert 16 septembrie 2018
2 foi de 38/45 cm
Porții
20 m
Timp preparare
40 m
Timp gătire
60 m
Gata în
Bucătărie: Franceză
Masă a zilei: Desert
Grad dificultate: Medium

Aluat fraged cu unt

Aluat fraged cu unt

Bun găsit! Acest aluat fraged cu unt este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o rețetă simplă și ușor de făcut. Necesita doar să respecți pașii cu strictețe și să nu frămânți prea mult, pentru a nu dezvolta glutenul, nu de alta, dar nu va mai fi fraged, ci tare. Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță îl veți folosi la multe plăcinte, tarte, sărățele, colțunași și multe altele. L-am folosit pentru placinta cu mere și scorțișoară, rețeta o găsești aici: Pentru plăcintă cu brânză și stafide, reteta o găsești aici:

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face aluat fraged cu unt?

Ingrediente: 
  • 400 g făină albă plus extra pentru întins
  • 200 g unt
  • 2 ouă întregi
  • 150 g smântână cu 20% grăsime
  • 20 g zahăr vanilat
  • Un praf de sare
Mod de preparare: Cântărim și cernem făina într-un castron, adăugăm untul tăiat cubulețe și lăsăm la rece în frigider pentru jumătate de oră. Pregătim ingredientele umede într-un alt castron punem smântâna, ouăle și le punem la frigider. După ce a trecut timpul de jumătate de oră scoatem castronul cu făina și untul, și presăm bucățelele de unt cu vârful degetelor astfel încât să obținem “foi” subțiri de unt. Adăugăm ingredientele umede, zahărul vanilat și sare și le încorporăm ușor. Îl dăm din nou la rece. Cam așa ar trebui să arate. Pentru plăcintă împărțim aluatul în două, intindem pe un plan de lucru presărat cu făină prima foaie de mărimea tăvii. După cum puteți vedea au rămas bucăți de unt și așa trebuie să rămână, asta nu e nici o problemă, pentru că îl va face să fie fraged. Îl punem într-o tavă, punem compoziția și o distribuim uniform, iar deasupra cealaltă jumătate de aluat întinsă la aceeași dimensiune. Împingem cu furculița din loc in loc și coacem pentru 45-50 de minute la 180 de grade și prinde o culoare rumenie. Mare atenție, trebuie lucrat rapid cu acest aluat și să fie cât mai răcoare în încăpere. Pentru sărățele întindem aluatul cu o grosime de 5-6 milimetrii, porționăm, ungem cu ou, presaram telemea sau semințe și coacem 20-25 de minute la 180 de grade. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!
Urmărește-ne și pe Instagram!
Urmărește-ne și pe Facebook!
Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Rețete asemănătoare
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată
Prăjitura Soso cu vanilie, zmeură și ciocolată  O bunătate ieșită din comun, combinație mai bună și mai potrivită decât zmeura cu vanilie și ciocolată nu cred să existe, așa cum...
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie
Ruladă cu mere, nuci și cremă de vanilie Extra-delicioasă din cale afară aș putea spune fără nici un fel de modestie, efectiv o combinație perfectă între mere, nuci și vanilie,...
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan
Cel mai bun și mai fin chec de post - Chec vegan  Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap...