Festivalul Ceaunelor Ghiroda, ediția a II-a

02 septembrie 2018Postat de chefnicu

Duminică, 26 August 2018 ziua in care s-au încins ceaunele în curtea Casei de Cultură din Ghiroda. Organizat de Asociația Culturală ProDatina cu susținerea Primăriei și a Consiliul Local Ghiroda – Timis, festivalul s-a aflat la ediția a II-a, asta după ce ediția de anul trecut a fost de un real succes.

Programul a început la ora 9:00 cu împărțirea materiilor prime către concurenți, iar jurizarea a fost la ora 15:00, suficient vreme pentru ca ceaunele să fie gustate și degustate. În tot acest timp oaspeții s-au bucurat de atmosfera întreținută de Vadim Cruscov feat Aquarium Trio, Box Office, Weekend Bandits si DJ Rado. De la ora 15:00 Chef Pompiliu Aranyos, cunoscut ca Pompy’s Kitchen a prezentat un show culinar cu produse din porc, mai exact cum se face o Porchetta cu Chimichurri și Pulled Pork cu sos Barbeque.

Onoarea jurizării mi-a revenit mie, al doilea an consecutiv dar și unui coleg de breaslă în persoana lui Chef Buniov Nicolae.

Au fost ceaune fel de fel: cu carne de porc, de vită, pipote de pui, crap dar și cu burtă de vită. Organizatorii au oferit toate ingredientele necesare de la carne până la condimente, mai puțin ingredientele secrete pe care fiecare participant le păstrează cu sfințenie în speranța dobândirii marelui premiu. Concurenții în număr de 14, au pregătit după rețete tradiționale, de familie sau chiar după propriile lor rețete, gulaș, tocăniță, sau ciorbă.

Festivalul e organizat pentru promovarea gastronomiei locale, a obiceiurilor și tradițiilor din zona locului, adunând din ce în ce mai mulți pofticioși de bunătățuri și voie bună.

Într-un cuvânt toți participanții s-au bucurat pe lângă munca efectivă și de distracție, fiecare stand având in componență pe lângă concurent câțiva prieteni sau membrii ai familiei care au dat o mână de ajutor.

S-au acordat 7 premii: câte unu pentru locurile 1, 2 și 3, două mențiuni și două premii speciale. A fost destul de greu de jurizat, concurenții fiind foarte bine pregătiți și totodata greu de departajat.

Pe parcursul întregii zile, festivalul a fost animat de către comicii Cornel Palade și Romică Țociu, cu stilul propriu care i-a consacrat.

Mulțumim tuturor concurenților înscriși în concurs și sperăm ca la anul să fim în număr și mai mare!


Clasamentul final:

Sorin Szucsik – Gulaș de la oraș – Gulaș războinic – Locul 1

Centrul educativ Buziaș – Hera Viorica – Tocăniță de pipote – Locul 2

Buhaciuc Ionuț – Gulaș unguresc – Locul 3

Penitenciarul Timișoara – Maria Biagși – Gulaș de vită cu cartofi și găluște – Mențiune

Zsok Csaba Tiberiu – Tocăniță de burtă cu carne de vită – Mențiune

Manga Attila – Gulaș de vită cu cartofi – Premiu Special

Sărăndan Mircea – Ciorbă de crap – Premiu Special

Vițelaru Romică – Gulaș porc

Sumuțiu Alin – Tocăniță porc

Simon Mihai – Gulaș tradițional

Iamandi Mihai Călin Petru – Păturată pră crumpi

Gârbici Milan – Gulaș porc cu vită

Cojocariu Dumitru – Amintiri din copilărie

Majornik Ioan – Pui la ceaun cu cartofi


Felicităm toți concurenții pentru participare, pentru aportul adus la organizarea festivalului, pentru minunatele ceaune pregătite!

Sorin Szucsik, câștigătorul de anul acesta a donat întregul premiu micuților rubyști de la Clubul Warriors! Nu ne rămâne decât să îl felicităm atât pe el cât și întreaga sa echipa!

Ne vedem la anul!

Comentarii
Nici un comentariu pentru această postare. Fii primul!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Postări recomandate
Ne vedem “Duminica la prânz” cu Laura Laurențiu
Dragii mei, ceea ce urmează să citiți, nu va fi un review al unei cărți sau vreun comentariu al unei rețete, ci mai degrabă câteva rânduri scrise cu drag, pentru...
Citește mai mult
O braserie de 5 stele: Caju By Joseph Hadad, locul unde te simți acasă
experiența plăcută la Caju By Joseph Hadad O zi prin București, vreme urâtă cu ploaie măruntă și deasa. Ce sa faci altceva decât sa vizitezi una alta si sa ieși...
Citește mai mult
Cum măsurăm corect cantitățile din cups și ounce, din rețetele de pe internet
Conversia cup to gram, adică cât face o cana sau un ounce in grame? De multe ori ne uitam pe internet după vreo reteta de prăjitura, tort sau mai știu...
Citește mai mult